om mig

Efter att ha sjungit i nästan hela mitt liv så bestämde jag mig vid 17års ålder att plocka upp gitarren och påbörja ett livslångt lärande. Nästan direkt så började jag skriva egna låtar och även om det till en början gick lite knackigt att sjunga och spela samtidigt, så kändes det direkt som att jag hittat rätt. Mycket har (förhoppningsvis) hänt sedan dess och idag uppträder jag både ensam och tillsammans med rock n roll-coverbandet ”Trigger”, samtidigt som jag snart släpper min allra första skiva.

 

Jag hoppas att du kan lyssna på mina låtar och finna det jag eftersträvar i mitt skrivande, att alltid beröra en viss punkt, att det alltid finns en mening, att du till en viss mån kan känna igen dig och finna en mening med i låtarna. Trots influenser inom gitarrspelandet av rocklegender såsom Mark Knopfler, Eric Clapton och Brian May så föds ändå din egen spelstil på gitarren, det svåra är att göra detsamma i låtskrivandet, vilket jag hoppas att jag hittat.

 

Mark Knopfler sa en gång något i stil med att hans begränsade sångkapacitet har gjort att han fått använda gitarren som en extra röst. Det är något som verkligen etsat sig fast på mig och som jag hoppas du kan finna avspeglat i min musik.

 

Min största dröm är att en dag kunna stå på en scen framför en publik som är där av anledningen att de vill höra mina egna låtar, så jag hoppas att vi ses en dag på någon scen någonstans och till dess - fyll ditt liv med musik. Friedrich Nietzsche sa en gång; ”Without music, life would be a mistake”. Vilket jag tror de flesta kan stämma in på, lyssnare som låtskrivare.

 

johan fredriksson © 2008 johanfredriksson.com